Na onze reizen naar de Lofoten is het tijd om een andere regio in Noord-Noorwegen te bezoeken. We hebben gekozen voor Senja omwille van de prachtige natuur en het beperkte toerisme. In de Lofoten zijn de kansen dat je een prachtige fotospot voor jezelf hebt helaas vrij zeldzaam tegenwoordig.

Deze reis is gericht op het fotograferen van de herfst in dit prachtige gebied. Hopelijk krijgen we ook het noorderlicht te zien. Daarom zullen we deze reis maken in de week van de nieuwe maan. De nieuwe maan valt op 28 september, dus de reis zal doorgaan rond deze datum.

Senja ligt zo noordelijk dat de natuur er nog echt puur is, de fjorden met de bergen die uit de zee oprijzen zijn zeer imposant! Naast een aantal gemakkelijk bereikbare spots gaan we ook een aantal wandelingen maken die week (als het weer het toelaat). Kortom, de reis is qua fotospots vergelijkbaar met de Lofoten reizen, alleen zullen we minder fotografen tegenkomen.

 

      Programma

  • Eind september, 7 nachten, 6 personen

  • Klassieke en unieke fotografiespots, noorderlicht fotografie

  • busje (type Renault Trafic)

  • Huisje

  • Enige fysieke conditie vereist

  • 1850 euro

Dagschema

Dag 1 : Brussel/Amsterdam -> Oslo -> Bardufoss -> Oteren

Na aankomst in Noorwegen verplaatsen we ons niet direct richting Senja, maar naar een dorp genaamd Oteren. Aan de rand van dit dorp ligt de berg Otertinden, 1 van de mooiste bergen in Noorwegen. Het spreekt dus voor zich dat ons bezoek aan Oteren helemaal in het teken staat van deze berg.

Otertinden by Even Tryggstrand on 500px.com

 

Dag 2-7 : Senja

Na het fotograferen van de zonsopgang verplaatsen we ons richting Senja, waar we eerst zullen inchecken in ons verblijf voor de rest van de week. Tegen de avond gaan we onderstaand strand bezoeken. Een absolute toplocatie...

Melancholy in white and blue by Andrea Pozzi on 500px.com

Dit doen we sowieso de eerste dag in Senja, omdat dit strand ook ideaal ligt voor mogelijk noorderlicht! Met andere woorden, bij mogelijk noorderlicht zal dit onze eerste halte zijn!

Senja Aurora Reflection Frenzy by Hans-Peter Deutsch on 500px.com

Aangezien we daar zijn in de herfstperiode, gaan we daar uiteraard ook gebruik van maken. De spots waar de herfstkleuren goed te zien zijn krijgen tijdens deze reis net wat meer aandacht.

Bergsbotn by Felix Inden on 500px.com

Uiteraard draait niet alles rond de kleuren van de herfst! We gaan tijdens onze week op Senja verschillende stranden en fjorden fotograferen.

Nordic Sunset by Álvaro Cubero Vega on 500px.com

Een andere reden waarom Senja een topbestemming is voor fotografie, is omdat er prachtige en relatief gemakkelijk bereikbare berguitzichten zijn. Onderstaand uitzicht is daar een voorbeeld van! Mocht het weerbericht super zijn die week, is er zelfs de mogelijkheid om te kamperen nabij onderstaand uitzichtspunt.

The Uprising by Janne Kahila on 500px.com

Een ander berguitzicht over een fjord dat gemakkelijk bereikbaar is!

Midnight by PK . on 500px.com

Naast de gemakkelijke wandelingen zijn er natuurlijk ook meer uitdagende! Hier zul je de keuze krijgen om mee te gaan wandelen, of beneden te blijven en 1 van de fjorden te gaan fotograferen.

Onderstaand uitzichtspunt is 1 van de meer uitdagende wandelingen. De wandeling duurt in totaal 4 uur (2 uur heen en 2 uur terug) en overbrugt een hoogte van 600 meter.

Arctic Palette by Janne Kahila on 500px.com

Anderdalen nationaal park

Naast het fotograferen van alle fjorden, strandjes en uitzichten zullen we ook 1 volledige dag doorbrengen in het Anderdalen nationaal park. Het landschap is hier totaal anders dan in de rest van Senja, en wij denken dat dit prachtig kan zijn met de herfstkleuren! We gaan hier dan ook een vlakke wandeling maken naar onderstaand meer.

Anderdalen by H.-Jürgen Krüger on 500px.com

Dag 8 : Senja -> Oslo -> Brussel/Amsterdam

Hopelijk nog snel een laatste zonsopgang meenemen en dan is het tijd om terug naar huis te vertrekken, een halve dag later zullen we terug thuis arriveren.


 

Opmerking 1 : In het beknopte reisprogramma staat 'enige conditie vereist'!

Zoals je hierboven kan lezen gaan we zeker een aantal wandelingen maken. hiervoor is een beetje conditie toch wel nodig. Een wandeling die we sowieso gaan maken, is een wandeling waarbij we 400 hoogtemeters moeten stijgen. Heb je hierover vragen, neem gerust contact met ons op!

Opmerking 2 : Zie dit niet als een noorderlichtreis!

Zie het noorderlicht als een mooie bonus, maar een zekerheid heb je natuurlijk nooit. Het weer en de wolken hebben wij helaas (en maar gelukkig ook) niet in de hand. Er is in ieder geval elke dag een fotospot vlakbij die mooi naar het noorden ligt!