Onze eerste Schotlandreis. Midden september zullen we een stuk van dit mooie land gaan fotograferen. Namelijk het eiland Skye en de gebieden er rond… We bezoeken de mooiste en bekendste spots en deze reis is daarom ideaal voor een eerste kennismaking met dit prachtige land. We gaan uiteraard ook een aantal meer unieke of minder gefotografeerde spots bezoeken.

We zullen overnachten in 2 huisjes. Zo kan iedereen slapen in een fatsoenlijk bed en heeft iedereen de mogelijkheid om elke dag te douchen. We kunnen in het huisje ook koken, schuilen bij slecht weer, apparatuur opladen en eventueel wat foto's na bewerken. De ligging is uiteraard centraal, zodat reistijden beperkt zullen blijven!

Ons verplaatsen doen we met een busje waar 8 personen met bagage in kunnen. Wij gaan met 6 personen, dus is er ruim plaats voor ieder! Ook leuk om met een busje te gaan, omdat we zo altijd met heel de groep samen rond reizen!

Door in de zomer te gaan, hebben we overdag veel tijd om verschillende spots aan te doen! En hebben we de mogelijkheid om ook een aantal korte wandelingen te maken en eventueel zelfs een keer te kamperen, zodat we ‘s nachts de sterren kunnen fotograferen op een mooie spot.

Reisleiders deze reis zijn Wim Denijs & Ferry Veldhuizen. Sven Broeckx zal dus niet meegaan tijdens deze trip.

 

 

      Programma

  • 9-16 september, 6 personen

  • 8 dagen, 7 nachten

  • Klassieke en unieke spots

  • busje (type Renault Trafic)

  • huisje

  • Lichte conditie vereist

  • 1600 euro

  • Reisleiders : Wim Denijs & Ferry Veldhuizen

Dagschema:

Dag 1 : Brussel/Amsterdam -> Inverness

We vertrekken vanuit Brussel of Amsterdam richting Schotland. We gaan proberen 's morgens te vertrekken zodat we tegen de middag daar zijn, ons busje zal klaar staan aan de luchthaven. Onderweg richting Skye zullen we al een eerste stop maken bij een waterval. In de avond staat het bekende Eilean Donan kasteel op het programma.

We zullen dit kasteel ook fotograferen vanuit een minder gekend standpunt…

Wim Denijs

Wim Denijs

Dag 2-5 : Eiland Skye

Het eiland Skye is misschien wel de bekendste regio in Schotland voor fotografie. Je vindt er dan ook tal van mooie locaties die zeer verschillend zijn. Van kastelen en vuurtorens tot watervallen en berguitzichten. Om dan nog te zwijgen over een aantal prachtige strandjes… Hier zullen we ons zeker een aantal dagen kunnen bezig houden. Met andere woorden, Skye bied zulke diversiteit, bij goed en slecht weer, zodat we zeker thuis komen met prachtige foto’s.

Ferry Velduizen

1 van de bekendste spots is de Quiraing, waar we een mooi vergezicht krijgen, en waar we met verschillende voorgronden kunnen spelen. Hopelijk krijgen we dan ook een regenboog ;-)…

En dan misschien wel de bekendste fotospot in Schotland, de Old man of Storr. Hier gaan we ook zeker een keer heen wandelen. En als het weer het toelaat, kunnen we hier eventueel ook een keer overnachten, zodat we de rotspieken kunnen fotograferen met een achtergrond vol sterren!

Ook deze vuurtoren staat op het programma, hier nemen we ruim de tijd voor zodat we ook de tijd hebben om naar de vuurtoren toe te wandelen.

We zullen ook een aantal stranden fotograferen, waaronder dat van Elgol. Sommige stranden hebben mooie rotsformaties, andere hebben dan weer geweldig mooie patronen in het zand.

Wim Denijs

Wim Denijs

Naast de bekende spots is er uiteraard ook tijd om minder voor de hand liggende locaties te fotograferen! Zodat we niet enkel thuis komen met de klassieke beelden!

Dag 6-7 : Glenfinnan

Na 5 dagen Skye wordt het tijd om meer naar het oosten te rijden. Eerst zullen we nog een eiland met prachtig zandstrand bezoeken. Waar de nadruk zal liggen op het fotograferen van de zandstructuren.

Silent Embrace by Marek Potoma on 500px.com

Om vervolgens door te rijden naar Glenfinnan. In de buurt van deze plaats is ons tweede verblijf. Dit ligt dicht bij het treinviaduct dat onder andere bekend is van de Harry Potter films. Maar ook een prachtige spot is voor fotografie, deze gaan we dan ook zeker aandoen.

The Remnant by Janne Kahila on 500px.com

Een uurtje rijden van ons verblijf ligt Glencoe, een prachtige vallei, en tevens onze bestemming voor de laatste volledige dag van de reis. Onderstaande spot gaan we dan ook zeker eens bekijken…

Buachaille Etive Mor by Ian Sweet on 500px.comDag 8 : -> Inverness

Afhankelijk van de uren van vertrek zullen we proberen de zonsopgang nog mee te pikken, om vervolgens terug naar huis weer te keren.

 

Opmerking 1 : In het beknopte reisprogramma staat 'lichte conditie vereist'!

Dit komt omdat we naar sommige fotospots heen zullen moeten wandelen. Je moet toch wel in staat zijn om een uur te wandelen.