Deze reis is specifiek gericht op het noorderlicht, we zullen deze reis maken in de week van de nieuwe maan in de buurt van het equinox, statistisch gezien de beste week van het jaar om het noorderlicht te zien. De nieuwe maan valt op 26 februari, op deze datum zal ongeveer onze reis eindigen. Als hetheel de week bewolkt is, zullen we het noorderlicht niet zien, maar dan blijft er nog genoeg over! De Lofoten liggen zo noordelijk dat de natuur er nog echt puur is, de bergen die uit de zee oprijzen zijn zeer imposant! Bevroren meren en de typische gekleurde Rorbuers, en je weet dat je op een topbestemming voor fotografie bent! En door de warme zeestroom is het er nooit barkoud!

 

      Programma

  • Eind februari, 7 dagen, 6 personen
  • Klassieke plaatsen, noorderlicht fotografie
  •  2 auto's (3 personen per auto)
  •  Rorbuer (vissershuisje aan het water)
  •  Geen fysieke conditie vereist
  •  1600 euro

Uitzicht over Sakrisoy, Lofoten

Dagschema

Dag 1 : Brussel/Amsterdam -> Oslo -> Bodo -> Svolvaer/Leknes -> Reine

We vertrekken waarschijnlijk vanuit Amsterdam richting het hoge noorden, en zoals je ziet, zullen we 3 vluchten moeten nemen vooraleer we er zijn. We gaan proberen op Leknes te vliegen en daar een busje te huren! We gaan ook proberen om 's morgens vroeg te vertrekken zodat we 's avonds op onze bestemming zijn! Onze Rorbuer ligt in Hamnoy (Reine), wat nog een dik uur rijden is vanuit Leknes! We zullen heel de week in deze Rorbuer verblijven, dus we hebben heel de vakantie geen gesleur met valiezen! In ons huisje is alles aanwezig om te koken (oven, kookplaat, koelkast,...), er zijn genoeg stopcontacten om alles op te laden, er is wifi... Kortom, de rorbuer heeft alle luxe die we nodig hebben!

 

Dag 2-6 : Reine

De eerste dagen concentreren we ons vooral op het dorp Reine dat onderverdeeld is in 3 delen, Reine zelf, Sakrisoy en Hamnoy. Deze plaats heeft ontzettend veel fotospots! Spots ook in alle richtingen, zodat het licht altijd wel ergens op valt! Hier zijn ook verschillende goede plaatsen voor nachtfotografie!

Vanaf het moment dat we alle spots in Reine hebben gehad, gaan we stilaan verder en verder weg van het dorpje. Op een half uurtje rijden vanuit Reine ligt het gebied Flakstad, met de dorpjes Ramberg, Fredvang en Yttresand, alsook de stranden van Vareid en Skagsanden.

Het strand van Skagsanden is HET strand voor noorderlichtfotografie, omdat dit strand perfect naar het noorden ligt en het er ook heel donker is!

Als we al deze plekken hebben gehad, en we zijn nog niet op het einde van onze vakantie, kunnen we nog wat verder weg van onze Rorbuer. De stranden van Haukland en Utakleiv zijn prachtig en liggen op een uur rijden van Reine. Ook het strand van Utakleiv leent zich perfect voor noorderlichtfotografie.

Utakleiv, Lofoten

Utakleiv, Lofoten

 

Dag 6-7 : Reine -> Svolvaer/Leknes -> Bodo -> Oslo -> Brussel/Amsterdam

Nog snel een laatste zonsopgang meenemen, en dan is het tijd om terug naar huis te vertrekken, 3 vluchten en een halve dag later zullen we terug thuis arriveren.