Deze reis is gericht op het zuiden van IJsland en het Snaefellsnes schiereiland, en is ideaal voor een eerste kennismaking met dit prachtige land. We bezoeken de mooiste stranden en een aantal van de grootste watervallen van het land, en als we een beetje geluk hebben krijgen we er nog noorderlicht bij ook. We zullen deze reis ook zeker niet maken bij volle maan (omdat je dan het noorderlicht minder goed kan zien).

Ook is dit een mooie reis voor personen die al wel in IJsland zijn geweest, en wel omdat we overal in de buurt slapen van de fotospots zelf, en zo aanwezig zijn bij zonsondergang en zonsopgang, dus nog voor er toeristen zijn!

We zullen overnachten in hostels, zo kan iedereen slapen in een fatsoenlijk bed en heeft iedereen de mogelijkheid om elke dag te douchen. We kunnen in de hostels ook koken, schuilen bij slecht weer, apparatuur opladen en eventueel wat foto's na bewerken.

Ons verplaatsen doen we met een busje waar 8 personen met bagage in kunnen. Wij gaan met 6 personen, dus is er ruim plaats voor ieder! Ook leuk om met een busje te gaan, omdat we zo altijd met heel de groep samen rond reizen!

De reis wordt gemaakt in februari, we mogen ons dus hoogst waarschijnlijk verwachten aan witte sneeuwlandschappen. En naar alle verwachting zal het er vrij koud zijn...

 

 

      Programma

  • Februari, 6 personen
  • 8 dagen, 7 nachten
  • Klassieke en unieke spots, noorderlicht, ijsgrotten
  • busje (type Renault Trafic)
  • hostels
  • Lichte conditie vereist
  • 2050 euro

Dagschema:

Dag 1 : Brussel/Amsterdam -> Grundarfjordur

We vertrekken vanuit Brussel of Amsterdam richting IJsland, we gaan 's morgens vertrekken zodat we tegen de middag daar zijn, ons busje zal klaar staan aan de luchthaven van Keflavik. Onderweg richting Grundarfjordur zullen we een eerste maal stoppen bij een winkel (we zullen elke dag winkels passeren dus we kunnen overdag altijd vers gaan winkelen). We zullen aankomen in de avond zodat we nog tijd hebben om de bekende Kirkjufell berg een bezoekje te brengen!

Dag 2 : Snaefellsnes schiereiland

Op de 2de dag van onze reis zullen we een rondrit maken over het Snaefellsnes schiereiland. We gaan watervallen, kustlijnen en kerkjes fotograferen. Kortom, een drukke fotodag met veel verschillende onderwerpen!

Het fotograferen van het noorderlicht zal de eerste 2 dagen  vooral doorgaan aan de Kirkjufell berg. Mochten we echt heel veel geluk hebben, dan zullen we ons zeker verplaatsen naar andere spots!

 

Dag 3 : Grundarfjordur -> Skogafoss

Na het fotograferen van de zonsopgang reizen we met de nodige tussenstops verder langs de zuidkust tot aan het plaatsje Skogar.

Skogar is het dorpje aan de voet van de Skogafoss, misschien wel de mooiste waterval van IJsland. Ook zijn er in de buurt nog tal van andere watervallen die we kunnen bezoeken...

Ook is de ligging van de Skogafoss ideaal voor het fotograferen van het noorderlicht, dus als we geluk hebben...

Dag 4 : Skogafoss -> Jokulsarlon

Na zonsopgang verplaatsen we ons richting het gebied van het Jokulsarlon ijsmeer. hier zullen we 3 dagen verblijven. Onderweg maken we zeker een stop bij de plaatsen Dyrholaey en Vik. Beide plaatsen hebben een prachtige kustlijn met mooie rotsformaties. Het strand tussen Dyrholaey en Vik zou tot de 10 mooiste stranden ter wereld behoren.

Eenmaal aangekomen hebben we 1 volledige dag voorzien voor het Jokulsarlon ijsmeer en ijsstrand. Elke dag ziet zowel het strand als het meer er totaal anders uit, dus 2 dezelfde foto's zie je nauwelijks, ook al is het een druk bezochte spot onder fotografen! Overdag is er de mogelijkheid tot een wandeling naar een onbekende maar prachtige waterval (als er niet te veel sneeuw ligt)! Een bezoekje aan het Fjallsarlon zullen we ook zeker doen! Het noorderlicht zou het Jokulsarlon helemaal magisch maken!

Dag 5-6 : Jokulsarlon / Stokksnes

Een tweede dag staat volledig in het teken van Stoksness! Een must-see locatie in IJsland met een prachtige bergketen. Hier wordt sowieso een zonsondergang en/of zonsopgang gefotografeerd tijdens de reis.

Het is ook altijd handig om er overdag te komen, mocht het weerbericht voor 's nachts goed zijn, kunnen we op voorhand al plaatsen zoeken, zodat we in het donker geen tijd verliezen.

De derde dag, en dat is wat deze workshop speciaal, en ook iets duurder maakt. Zal volledig in het teken staan van ijsgrotten. We gaan onder leiding van een lokale gids een privé fotografietour maken naar de ijsgrotten! Dit wil zeggen dat we ook vroeger zullen vertrekken, zodat we hopelijk nog voor de toeristen in deze grotten zijn. We gaan ook proberen om minstens 2 van deze grotten te bezoeken. Hieronder zie je hoe zo een ijsgrot eruit ziet, en aan wat je je ongeveer mag verwachten. Al zijn onderstaande beelden natuurlijk niet de shots!

 

Dag 7 : Jokulsarlon ->  Reykjanes

De voorlaatste dag staat er een lange rit op het programma, we verplaatsen ons helemaal richting Reykjanes, het gebied rond de luchthaven, zodat we ons de laatste dag geen zorgen meer moeten maken over wegcondities en uren autorijden. Onderweg gaan we uiteraard weer een aantal tussenstops houden. Zodat de lange terugrit gebroken wordt!

IMG_7812-copy.jpg

In Reykjanes hebben we de mogelijkheid tot het fotograferen van een geothermaal veld, of we kunnen een prachtig stukje kustlijn gaan fotograferen. Afhankelijk van het weerbericht zullen we ter plaatse een keuze maken.

Dag 8 : Reykjanes -> Brussel/Amsterdam

Afhankelijk van de uren van vertrek zullen we proberen de zonsopgang nog mee te pikken, om vervolgens terug naar huis weer te keren.

 

Opmerking 1 : In het beknopte reisprogramma staat 'lichte conditie vereist'!

Dit komt omdat we naar de ijsgrotten toe zullen moeten wandelen. Je moet er toch rekening mee houden dat je voor 1 grot 1 uur moet wandelen. Voor de rest van de reis is het trouwens niet onze bedoeling om verre wandeltochten te maken...

Opmerking 2 : Zie dit niet als een noorderlichtreis!

Zie het noorderlicht als een mooie bonus, maar een zekerheid heb je natuurlijk nooit. Het weer en de wolken hebben wij helaas (en maar gelukkig ook) niet in de hand. Er is in ieder geval elke dag een fotospot vlakbij die mooi naar het noorden ligt!

Opmerking 3 : Bovenstaande beelden zijn niet in februari genomen!

Bovenstaande beelden geven een idee van de plaatsen die we gaan bezoeken. Maar hopelijk ligt er veel sneeuw en is het goed koud, zodat we witte sneeuwlandschappen krijgen en hopelijk ook half bevroren watervallen!