Deze reis is ideaal voor een eerste kennismaking met dit prachtige land. We bezoeken de mooiste stranden en de grootste watervallen van het land, en als we een beetje geluk hebben krijgen we er nog noorderlicht bij ook. Begin oktober en begin maart zijn de 2 pieken in het noorderlichtseizoen. We zullen deze reis ook zeker niet maken bij volle maan (omdat je dan het noorderlicht minder goed kan zien).

Ook is dit een mooie reis voor personen die al wel in IJsland zijn geweest, en wel omdat we overal in de buurt slapen van de fotospots zelf, en zo aanwezig zijn bij zonsondergang en zonsopgang, dus nog voor er toeristen zijn!

We zullen overnachten in hostels, zo kan iedereen slapen in een fatsoenlijk bed en heeft iedereen de mogelijkheid om elke dag te douchen. We kunnen in de hostels ook koken, schuilen bij slecht weer, apparatuur opladen en eventueel al wat foto's na bewerken.

Ons verplaatsen doen we met een busje waar 8 personen met bagage in kunnen. Wij gaan met 6 personen, dus is er ruim plaats voor ieder! Ook leuk om met een busje te gaan, omdat we zo altijd met heel de groep samen rond reizen!

 

 

      Programma

  • Begin oktober, 7 dagen, 6 personen
  • Klassiekers, noorderlichtfotografie
  • busje (type Renault Trafic)
  • hostels
  • Geen conditie vereist
  • 1800 euro

Dagschema:

Dag 1 : Brussel/Amsterdam -> Grundarfjordur

We vertrekken vanuit Brussel of Amsterdam richting IJsland, we gaan 's morgens vertrekken zodat we tegen de middag daar zijn, ons busje zal klaar staan aan de luchthaven van Keflavik. Onderweg richting Grundarfjordur zullen we al eens stoppen bij een winkel (we zullen elke dag winkels passeren dus we kunnen overdag altijd vers gaan winkelen) zodat we in de avond aankomen in Grundarfjordur, de plaats waar de Kirkjufell ligt, de meest gefotografeerde berg van IJsland. Met reden, want dit is een heel mooi stukje natuur!

Kirkjufell, Wim Denijs

Kirkjufell, Wim Denijs

Dag 2 : Grundarfjordur -> Godafoss

Na zonsopgang rijden we verder naar de Godafoss, de waterval van de goden, ondanks dat deze niet de grootste en niet de hoogste is, blijft dit een machtig mooie waterval! Overdag of 's avonds kunnen we een detour maken richting de Aldeyarfoss, een andere mooie waterval!

Dag 3 : Godafoss -> Dettifoss

Vandaag passeren we het Myvatn meer, vlakbij dit meer liggen de Myvatn Nature Baths, een goedkopere versie van de Blue Lagoon, hier zullen we overdag al eens onze batterijen opladen, om vervolgens naar Hverir/Namaskard te rijden, een geothermaal gebied vol met kokende modderpoelen en fumaroles! Daarna vertrekken we richting de Dettifoss, de grootste waterval van Europa, met 300000 liter per seconde is dit echt een machtige waterval, je hoort hem al vanop grote afstand! Je kan deze waterval langs 2 kanten bezoeken, en dat is wat we ook gaan doen (1 kant bij zonsopgang en 1 kant bij zonsondergang)! Vanaf de Dettifoss is er een kleine wandeling van 5 minuten naar de Selfoss, een andere grote waterval!

Dag 4 : Dettifoss -> Stokksnes

Op deze dag doorkruisen we het oosten van Ijsland, overdag kunnen we een stop houden bij Litlanesfoss en Hengifoss, alvorens we in het zuiden van Ijsland aankomen! Stokksnes is onze eerste grote stop in het zuiden, een prachtige bergkam op de achtergrond, mooie zandduinen of een strand op de voorgrond, een toplocatie is het! Zowel zonsondergang als zonsopgang zullen we hier fotograferen!

Stokksnes, Wim Denijs

Stokksnes, Wim Denijs

Dag 5 : Stokksnes -> Jokulsarlon

Een kleine tocht met de auto en we staan aan het Jokulsarlon, een prachtig meer met ijsbergen en een bijhorend ijsstrand! Elke dag ziet zowel het strand als het meer er totaal anders uit, dus 2 dezelfde foto's zie je nauwelijks, ook al is het een druk bezochte spot onder fotografen! Overdag is er de mogelijkheid tot een wandeling naar een onbekende maar prachtige waterval! Een bezoekje aan het Fjallsarlon zullen we ook zeker doen! Het noorderlicht zou het Jokulsarlon helemaal magisch maken!

Dag 6 : Jokulsarlon -> Vik/Skogar

Vandaag gaan we een heel groot stuk doen van het zuiden! De svartifoss is een optie als jullie allemaal een wandeling willen doen! Maar anders zijn er nog altijd genoeg stops! Ik denk aan het strand van Vik, De uitzichten en de rotsboog van Dyrholaey en de watervallen van de Skoga rivier met de Skogafoss!

Dag 7 : Vik/Skogar -> Brussel/Amsterdam

Na de zonsopgang vertrekken we vrij snel naar de Seljalandsfoss, zodat we daar nog foto's kunnen nemen zonder toeristen, vervolgens rijden we met ons busje richting de luchthaven! 'S avonds zullen we terug thuis zijn! Mochten we pas laat vertrekken in Ijsland, dan kunnen we overdag de Gulfoss en Geysir nog meepakken!