Deze reis is gericht op het zuiden van IJsland en is ideaal voor een eerste kennismaking met dit prachtige land. We bezoeken de mooiste stranden en een aantal van de grootste watervallen van het land, en als we een beetje geluk hebben krijgen we er nog noorderlicht bij ook. We zullen deze reis ook zeker niet maken bij volle maan (omdat je dan het noorderlicht minder goed kan zien).

Ook is dit een mooie reis voor personen die al wel in IJsland zijn geweest, en wel omdat we overal in de buurt slapen van de fotospots zelf, en zo aanwezig zijn bij zonsondergang en zonsopgang, dus nog voor er toeristen zijn!

We zullen overnachten in hostels, zo kan iedereen slapen in een fatsoenlijk bed en heeft iedereen de mogelijkheid om elke dag te douchen. We kunnen in de hostels ook koken, schuilen bij slecht weer, apparatuur opladen en eventueel wat foto's na bewerken.

Ons verplaatsen doen we met een busje waar 8 personen met bagage in kunnen. Wij gaan met 6 personen, dus is er ruim plaats voor ieder! Ook leuk om met een busje te gaan, omdat we zo altijd met heel de groep samen rond reizen!

 

 

      Programma

  • Begin november, 6 personen
  • 8 dagen, 7 nachten
  • Klassieke en unieke spots, noorderlicht, ijsgrotten
  • busje (type Renault Trafic)
  • hostels
  • Lichte conditie vereist
  • 2050 euro

Dagschema:

Dag 1 : Brussel/Amsterdam -> Laugarvatn

We vertrekken vanuit Brussel of Amsterdam richting IJsland, we gaan 's morgens vertrekken zodat we tegen de middag daar zijn, ons busje zal klaar staan aan de luchthaven van Keflavik. Onderweg richting Laugarvatn zullen we al eens stoppen bij een winkel (we zullen elke dag winkels passeren dus we kunnen overdag altijd vers gaan winkelen) zodat we in de vooravond aankomen, en nadien nog tijd hebben om de relatief onbekende Bruarfoss te gaan fotograferen.

Dag 2 : Laugarvatn -> Skogar

Bij zonsopgang staat de Gulfoss op het programma, 1 van de grootste watervallen in IJsland. Na zonsopgang gaan we even de toerist uithangen en is kijken hoe hoog de geiser in geysir spuit!

Nadien reizen we met de nodige tussenstops verder langs de zuidkust tot aan het plaatsje Skogar.

20140604-naamloos-425.jpg

Waar zich misschien wel de mooiste waterval van IJsland zich bevindt, namelijk de Skogafoss.

 

Dag 3-4-5 :  Omgeving Jokulsarlon

Na de zonsopgang verplaatsen we ons richting het gebied van het Jokulsarlon ijsmeer. hier zullen we 3 dagen verblijven.

Zo hebben we 1 volledige dag voorzien voor het Jokulsarlon ijsmeer en ijsstrand. Elke dag ziet zowel het strand als het meer er totaal anders uit, dus 2 dezelfde foto's zie je nauwelijks, ook al is het een druk bezochte spot onder fotografen! Overdag is er de mogelijkheid tot een wandeling naar een onbekende maar prachtige waterval (als er nog niet te veel sneeuw ligt)! Een bezoekje aan het Fjallsarlon zullen we ook zeker doen! Het noorderlicht zou het Jokulsarlon helemaal magisch maken!

Een 2de dag staat volledig in het teken van Stoksness! Een must-see locatie in IJsland met een prachtige bergketen. Het is ook altijd handig om goed op tijd te komen, mocht het weerbericht voor 's nachts goed zijn, kunnen we op voorhand al plaatsen zoeken, zodat we in het donker geen tijd verliezen.

De derde dag, en dat is wat deze workshop speciaal, en ook iets duurder maakt. Zal volledig in het teken staan van ijsgrotten. We gaan onder leiding van een lokale gids een privé fotografietour maken naar de ijsgrotten! Dit wil zeggen dat we ook vroeger zullen vertrekken, zodat we hopelijk nog voor de toeristen in deze grotten zijn. We gaan ook proberen om minstens 2 van deze grotten te bezoeken. Hieronder zie je hoe zo een ijsgrot eruit ziet, en aan wat je je ongeveer mag verwachten. Al zijn onderstaande beelden natuurlijk niet de shots!

Dag 6 : Jokulsarlon -> Vik

Op dag 6 gaan we al een stuk terugrijden naar de luchthaven, zodat we geen enkele dag heel verre afstanden moeten reizen

IMG_7812-copy.jpg

. We verplaatsen ons met de nodige tussenstops tot in de dorpje Vik. Aan de voet van dit dorp ligt een prachtig strand, waar we uiteraard de zonsondergang gaan proberen mee te pikken.

Dag 7 : Vik -> Keflavik

De laatste volledige dag van de reis. Vandaag staat het schiereiland Reykjanes op het programma. Een gebied dichtbij de luchthaven, met verschillende fotospots, en misschien wel het mooiste geothermaal veld in IJsland. Hier gaan we dan ook zeker de zonsondergang fotograferen.

 

Dag 8 : Keflavik -> Brussel/Amsterdam

Afhankelijk van de uren van vertrek zullen we proberen de zonsopgang nog mee te pikken, om vervolgens terug naar huis weer te keren.

 

Opmerking 1 : In het beknopte reisprogramma staat 'lichte conditie vereist'!

Dit komt omdat we naar de ijsgrotten toe zullen moeten wandelen. Je moet er toch rekening mee houden dat je voor 1 grot 30 minuten tot 1 uur moet wandelen. Voor de rest van de reis is het trouwens niet onze bedoeling om verre wandeltochten te maken...

Opmerking 2 : Zie dit niet als een noorderlichtreis!

Zie het noorderlicht als een mooie bonus, maar een zekerheid heb je natuurlijk nooit. Het weer en de wolken hebben wij helaas (en maar gelukkig ook) niet in de hand. Er is in ieder geval elke dag een fotospot vlakbij die mooi naar het noorden ligt!