Deze reis is specifiek gericht op het binnenland van Ijsland en het vinden van nieuwe unieke plaatsen voor fotografie! Een beetje conditie is wel vereist omdat we elke dag toch enkele uren zullen rondwandelen met fotomateriaal, eten en drinken! We gaan met een jeep, zodat we bij slecht weer kunnen schuilen, ons heel gemakkelijk en snel kunnen verplaatsten, en ook een deel van ons materiaal kunnen achterlaten. We nemen tenten mee zodat we echt op onze spots zelf kunnen overnachten. Deze reis is dan ook voor mensen die graag een beetje avontuur beleven, en deze reis is ook perfect te combineren met een tweede week Ijsland (waar je bijvoorbeeld zelf op een week de ringroad doet met een gewone auto, en de tweede week onze workshop in het binnenland met jeep). Mocht je dit willen combineren, laat ons dit dan weten, want dan gaat er uiteraard wat van de prijs af doordat je niet met ons het vliegtuig neemt...

 

      Programma

  • Begin augustus, 8 dagen, 6 personen
  • Unieke plaatsen
  • Jeep (type Toyota Land Cruiser)
  • Tent (3 2-persoonstenten)
  • Lichte conditie vereist
  • 1800 euro
 Hvanngil, Ijsland

Hvanngil, Ijsland

Dagschema:

Dag 1 : Brussel/Amsterdam -> Haifoss

We vertrekken vanuit Brussel of Amsterdam richting Ijsland, we gaan 's morgens vertrekken zodat we tegen de middag daar zijn, onze jeep zal klaar staan aan de luchthaven van Keflavik. Van hieruit vertrekken we ineens richting Haifoss, een krachtige en hoge waterval die enkel bereikbaar is met een jeep! Onderweg zullen we ook gaan winkelen, omdat we de komende week geen winkels zullen tegenkomen. Bedoeling is om onze tent op te stellen vlakbij de Haifoss, zodat we er foto's kunnen nemen bij zonsondergang en zonsopgang.

Dag 2-6 : Fjallabak nature reserve

Na zonsopgang bij de Haifoss rijden we onmiddelijk het Fjallabak nature reserve in. Bijna alle wegen in dit gebied zijn enkel geschikt voor jeeps.
We zullen met onze jeep ook talloze keren riviertjes moeten doorkruisen. Eerste plaats die we aandoen is Landmannalaugar, waar er verschillende
wandelingen zijn doorheen de ryoliete bergen, alsook een geothermale rivier waar we zeker eens in gaan baden. Vergeet dus zeker je zwemgerief niet!

Andere plekken die we zeker gaan doen zijn Hvanngil, Alftavatn, Emstrur, Maelifell en Langisjor. Hvanngil en Emstrur zijn plaatsen waar je uitzichten hebt over zwarte zandvlakten met hier en daar een groene berg tussen.

Langisjor en Alftavatn zijn beide meren met een prachtige omgeving en Maelifell is een kegelvormige vulkaan midden in een zwarte zandvlakte. In de buurt van de Maelifell vulkaan ligt ook een zeer grote maar onbekende waterval waar we zeker naartoe gaan, de Axlarfoss!

Dag 6-7 : Fjallabak nature reserve -> Skogar

Na de zonsopgang vertrekken we stilaan terug naar de bewoonde wereld, eenmaal terug op de ringweg van IJsland rijden we richting Skogar. In Skogar is de Skogafoss een hele bekende en mooie waterval die we zeker zullen fotograferen, maar omdat het de bedoeling is om op zoek te gaan
naar unieke plaatsen zullen we te voet een stuk de Skoga rivier opwaarts volgen, we zullen hier talloze andere grote watervallen tegenkomen. Bedoeling is om hier onze tent op te stellen naast een onbekende maar zeer imposante waterval!

 Skogafoss, Ijsland

Skogafoss, Ijsland


Dag 8 : Skogar -> Brussel/Amsterdam

Na de zonsopgang wandelen we terug naar onze jeep en rijden we richting de luchthaven! 'S avonds zullen we terug thuis zijn!