De Faroër is een eilandengroep gelegen tussen Schotland en IJsland. Deze eilandengroep is nog relatief onbekend voor toeristen. Maar is onder landschapsfotografen wel aan een sterke opmars bezig.

En terecht, prachtige fjorden, enorme kliffen, mooie watervallen, oude kerkjes en fraaie uitzichten maakt dat dit voor ons een absolute must-see locatie is. De Faroër is ook ideaal voor een workshop omdat de afstanden tussen de verschillende spots relatief beperkt zijn. De natuur is er omwille van het beperkte toerisme nog vrij puur, meteen de reden waarom we er nu een workshop voor organiseren! In IJsland zijn er ondertussen bij de meeste 'attracties' (watervallen, geisers, ijsmeer) al hekken, afsluitingen en hele parkings aangelegd, in de Faroër zullen we dit niet zien! Omwille van het beperkte toerisme zullen er ook nog veel mogelijkheden zijn om unieke foto's te nemen, of unieke standpunten te verzinnen op 'bekende' plaatsen. Deze eilandengroep is ook voor ons nog wel onbekend, maar wij zullen dit tot in de puntjes voorbereiden!

 

      Programma

  • Begin augustus, 8 dagen, 6 personen
  • Unieke en klassieke fotospots
  • busje (type Renault Trafic)
  • Huisje (6-persoons)
  • Lichte conditie vereist
  • 1600 euro

Foto van Janne Kahila   www.jannekahila.com

Dagschema:

Dag 1 : Brussel/Amsterdam -> Vagar

We vertrekken vanuit Brussel of Amsterdam richting Faroër, we zullen 's morgens vertrekken zodat we tegen de middag daar zijn, ons busje zal klaar staan aan de luchthaven van Vagar. Van hieruit vertrekken we ineens richting ons huisje! De rit van het vliegveld tot aan ons verblijf duurt iets meer dan een uur! In ons verblijf zijn de standaard voorzieningen aanwezig, de supermarkt is een kwartier met de auto. Ons huisje heeft een centrale ligging, wat er mee voor zorgt dat de afstanden tot de fotospots minimaal is.

Dag 2-7 : Faroër

Onze eerste ochtend op het eiland zullen we doorbrengen in het dorpje van ons verblijf! Dit dorp is ook 1 van de mooiste plaatsen op het eiland, het staat vol oude huizen, heeft een mooi kerkje en is omgeven door watervallen . Onderstaande foto toont 1 van de typische huisjes vlakbij ons verblijf! Omdat dit vlakbij is zullen we hier zeker ettelijke uren verslijten!

Foto van Janne Kahila   www.jannekahila.com

De volgende dagen zullen we ons vooral bezig houden met alle verschillende dorpen, uitzichtspunten, watervallen en kerkjes te bezoeken. Aangezien de Faroër eilanden best klein zijn, zullen we veel locaties meer dan 1 keer kunnen aandoen. We gaan jullie nu al een aantal fotospots laten zien, en daarna vind je een link naar een collectie met een heleboel fotospots die we hopelijk allemaal aandoen!

Onderstaand uitzichtpunt, alsook het strand dat bij het dorp hoort, ligt dichtbij ons huisje en zeker een bezoek waard!

Foto van Janne Kahila   www.jannekahila.com

Onderstaande vuurtoren is ook zeker een locatie die we zullen bezoeken! Deze plek zullen we overdag aandoen, mochten er ook personen zijn die deze plaats willen aandoen bij zonsondergang en zonsopgang, dan is dit ook mogelijk. 

We zullen dan met de tent kamperen in de buurt van de vuurtoren met het deel van de groep dat dit wil! Wij zullen tenten en slaapmatten meenemen, zo hoeven jullie dit niet aan te kopen!

Onderstaand uitzicht over de kliffen en achterliggend meer is nog zo'n plaats die we gaan bezoeken, dit is een gemakkelijke wandeling met ongeveer 100 hoogtemeters in enkele richting! Het meer op de achtergrond heeft ook een waterval die uitmondt in de zee, ook zeker een bezoekje waard.

Foto van Janne Kahila   www.jannekahila.com

En dan hebben we nog de bekende waterval van Gasadalur, dit is veruit het populairste uitzicht van de Faroër, en ook zeker een plaats die we bij zonsopgang of zonsondergang zullen aandoen.

Foto van Janne Kahila   www.jannekahila.com

Er zijn nu al een aantal foto's getoond van locaties, er zijn uiteraard nog een hele hoop andere plaatsen! Al deze plekken worden door ons zo goed mogelijk voorbereid...

Voor personen die graag nog wat meer beelden zien van de plaatsen die we gaan aandoen, in onderstaande link vind je 50 foto's van de Faroër met plaatsen die we zeker gaan aandoen: https://500px.com/svenbroeckx/galleries/faroer-eilanden

Naast alle landschapslocaties zullen we ook 1 dag de ferry nemen naar een eiland met een grote populatie papegaaiduikers. We zullen ons dus 1 dag overdag heel wat uren bezighouden met het fotograferen van deze vogels! We keren wel op tijd terug met de ferry zodat we ergens anders nog een zonsondergang kunnen meepakken!

In het korte reisschema hebben wij 'lichte conditie vereist' geschreven. Bedoeling is om tijdens onze reis ook een 3-4tal wandelingen te maken. Dit zullen wandelingen van maximaal 2 uur zijn (1 uur heen en 1 uur terug). We zullen dus niet een hele dag aan het wandelen zijn, maar een beetje conditie is wel aangenaam, aangezien dit geen vlakke wandelingen zijn!

 


Dag 8 : Vagar -> Brussel/Amsterdam

Na de zonsopgang rijden we richting de luchthaven! 'S avonds zullen we terug thuis zijn!