Deze reis is gericht op de berguitzichten van de Dolomieten, en is ideaal voor een eerste kennismaking met dit prachtig gebied. We gaan ons bezig houden met het fotograferen van de mooiste bergtoppen, zowel overdag als 's nachts, daarom zullen we deze reis maken bij nieuwe maan (omdat je dan de melkweg goed kunt zien). We hebben de maand juli ook niet toevallig gekozen, meer info daarover krijg je bij inschrijving ;-)...

Ook is dit een mooie reis voor personen die al wel in de Dolomieten zijn geweest, en wel omdat we overal in de buurt slapen van de fotospots zelf en zo aanwezig zijn bij zonsondergang en zonsopgang, dus nog voor er toeristen zijn!

We zullen overnachten in berghutten, zo kan iedereen slapen in een fatsoenlijk bed en hebben we toch de nodige luxe bij eventueel slecht weer. We kunnen in de hutten ook eten, apparatuur opladen en wat foto's na bewerken. Geen paniek voor lange wandelafstanden, de meeste van deze berghutten zijn vrij gemakkelijk bereikbaar. Bij goed weer zullen we 1 dag niet in een hut slapen, maar in een tent! Let wel op, dagelijks zullen we toch 2 uur wandelen.

Ons verplaatsen doen we met een busje waar 8 personen met bagage in kunnen. Wij gaan met 6 personen, dus is er ruim plaats voor ieder! Ook leuk om met een busje te gaan, omdat we zo altijd met heel de groep samen rond reizen! We zullen vanuit België vertrekken, de rit heen doen we in 2 stukken, de rit terug in 1 keer.

 

 

      Programma

  • derde week juli, 6 personen

  • 8 dagen, 7 nachten

  • Klassieke en unieke fotografiespots , berguitzichten , melkwegfotografie

  • busje (type Renault Trafic)

  • berghutten (1 overnachting in tent bij goed weer)

  • Conditie vereist

  • ontbijt + avondmaal inbegrepen

  • 1300 euro

Dagschema:

Dag 1:

We vertrekken in de voormiddag met ons busje richting het zuiden van Duitsland. Hierdoor splitsen we de 12uur lange rit in twee (8 uur + 4 uur) en kunnen we ‘s avonds bij zonsondergang fotograferen. Afhankelijk van het weerbericht kiezen we hier voor een meer of een kasteel…

Eibsee by Christian S. on 500px.com

Castle of Kings by Joris Janssen on 500px.com

Dag 2 + 3:

Na zonsopgang rijden we direct door richting de Dolomieten. Kort na de middag zullen we op onze locatie zijn en kan ons avontuur echt beginnen. We verblijven er direct 2 dagen in dezelfde berghut. Hierdoor moeten we ‘s morgensvroeg niet vertrekken en kunnen we eventueel bijslapen na de verplaatsing richting de Dolomieten. Hopelijk hebben we op 1 van deze dagen ook goed weer, want we zouden graag 1 keer willen kamperen met onze tentjes. Bij slecht weer slapen we 2x in de berghut.

Tre Cime di Lavaredo, Italy by Rishad Daroowala on 500px.com

In the dead of the night by Nicholas Roemmelt on 500px.com

Dag 4 :

Na het ontbijt wandelen we door naar de volgende berghut. Deze plaats wordt veel minder bezocht door toeristen en fotografen, maar is daarom niet minder interessant. Tijd om wat meer unieke beelden te schieten.

Croda dei Toni o Cima Dodici by Andrea Moretton on 500px.com

Dag 5 :

Na zonsopgang wandelen we gewoon weer door naar de volgende berghut. Overdag tijd genoeg om de omgeving te verkennen voor ‘s nachts en de volgende morgen. Maar ‘s avonds staat er een waterval op het programma. Mocht het helder weer zijn, dan zetten we alles in op de nacht.

Tijdens de vorige reis hadden we hier jammer genoeg een strakblauwe lucht…

Tijdens de vorige reis hadden we hier jammer genoeg een strakblauwe lucht…

Dag 6 :

‘S morgensvroeg kiezen we voor een fotospot dichter bij de berghut. Tijd om mooie beelden te maken van de Tre Cime di Lavaredo.

8B0A1818-copy.jpg

Nadien is het tijd om voor de eerste keer terug te keren naar de auto. Vanaf de parking dalen we af tot aan het meer van Misurina (15 minuten). Daar zullen we eerst terug gaan winkelen alvorens we naar onze volgende spot vertrekken. De volgende plaats is echt een ‘hidden gem’ in de Dolomieten. We willen hier ‘s middags al heen vertrekken omdat we hier echt nog op zoek kunnen gaan naar nieuwe composities…

Dag 8 :

Na hopelijk een spetterende zonsopgang wandelen we terug naar onze auto en verplaatsen we ons een laatste keer richting 5 beroemde piekjes (Cinque Torri). We slapen aan de voet van deze pieken. Hopelijk staan de bloemetjes hier dan vol in bloei!

8B0A1350-tot-8B0A1352-stack-copy.jpg

Dag 9 :

Na zonsopgang en een laatste douche wordt het tijd om terug huiswaarts te keren. Na een lange rit zullen we ‘s avonds laat terug thuis zijn!


Opmerking 1 : In het beknopte reisprogramma staat 'conditie vereist'!

Dit komt omdat we naar de berghutten toe zullen moeten wandelen. Wanneer er liften zijn zullen we zeker de liften gebruiken. De langste wandeling is in enkele richting 2-3 uur wandelen (6km) en ongeveer 200m stijgen.

Opmerking 2 : Hoe zit het met de nachtfotografie

Nachtfotografie is de back-up oplossing voor te goed weer. Stel dat er overdag geen wolken zijn, en we dus relatief saaie zonsopgangen en ondergangen hebben, dan is het de bedoeling om overdag goed te rusten, zodat we 's nachts aan de slag kunnen gaan met het fotograferen van de sterren en de melkwegboog. Elke dag zal er vlakbij een spot zijn die ideaal ligt voor nachtfotografie!

Opmerking 3 : Kampeermateriaal

Bedoeling is om 1x te overnachten in tenten. De tenten en slaapmatten worden door ons voorzien, dus buiten een slaapzak hoef je geen kampeermateriaal mee te nemen. Die slaapzak heb je trouwens ook nodig in sommige berghutten.