Deze reis is gericht op de berguitzichten van de Dolomieten, en is ideaal voor een eerste kennismaking met dit prachtig gebied. We gaan ons bezig houden met het fotograferen van de mooiste bergtoppen, zowel overdag als 's nachts, daarom zullen we deze reis maken bij nieuwe maan (omdat je dan de melkweg goed kunt zien). We hebben de periode juni-juli ook niet toevallig gekozen, meer info daarover krijg je bij inschrijving ;-)...

Ook is dit een mooie reis voor personen die al wel in de Dolomieten zijn geweest, en wel omdat we overal in de buurt slapen van de fotospots zelf, en zo aanwezig zijn bij zonsondergang en zonsopgang, dus nog voor er toeristen zijn!

We zullen overnachten in berghutten, zo kan iedereen slapen in een fatsoenlijk bed en hebben we toch de nodige luxe bij eventueel slecht weer. We kunnen in de hutten eventueel ook eten, apparatuur opladen en wat foto's na bewerken. Geen paniek voor lange wandelafstanden, de meeste van deze berghutten zijn zeer gemakkelijk bereikbaar. 1 dag zullen we niet in een hut slapen, maar in een tent!

Ons verplaatsen doen we met een busje waar 8 personen met bagage in kunnen. Wij gaan met 6 personen, dus is er ruim plaats voor ieder! Ook leuk om met een busje te gaan, omdat we zo altijd met heel de groep samen rond reizen!

 

 

      Programma

  • Laatste week juni - eerste week juli, 6 personen
  • 8 dagen, 7 nachten
  • Klassieke en unieke fotografiespots , berguitzichten , melkwegfotografie
  • busje (type Renault Trafic)
  • berghutten (1 overnachting in tent)
  • Lichte conditie vereist
  • 1300 euro

Dagschema:

Dag 1 :

Eenmaal aangekomen in Italië rijden we door naar onze eerste bestemming (Een rit van een kleine 3 uur). Hopelijk hebben we 's avonds op deze locatie weinig wind en veel reflecties! Mocht dit niet zo zijn, is er een paar 100 meter verder nog een ander leuk en minder gekend standpunt!

Foto van James Rushforth                www.jamesrushforth.com

Foto van James Rushforth                www.jamesrushforth.com

Dag 2 :

Na zonsopgang bij Baita Segantini rijden we verder richting Ortisei, de uitvalsbasis voor de komende 2 dagen! We zullen met de auto hiernaartoe 2 uur onderweg zijn. 'S middags zullen we er dus zeker zijn, tijd om eerst een hapje te gaan eten. De middag zal trouwens altijd gebruikt worden om op ons gemak de hoofdmaaltijd van de dag te nuttigen. Na het inchecken in de kamer wordt het in de vooravond tijd om Alpe di Siusi te gaan verkennen. Een prachtig plateau met eindeloze composities waar we zeker ook met standaard en zoomlenzen gaan werken.

Foto van James Rushforth                www.jamesrushforth.com

Foto van James Rushforth                www.jamesrushforth.com

Dag 3 :

Na zonsopgang bij Alpe di Siusi verplaatsen we ons naar de andere kant van het dorp Ortisei, en nemen we de kabelliften tot het uitzichtspunt op onderstaande foto! Aangezien de dichtstbijzijnde hut/hotel 1 uur wandelen is, opteren we om hier te kamperen. Zo sparen we ons 2 wandelingen van 2 uur uit (1uur heen en 1 uur terug, 's morgens en 's avonds), en zijn we 's nachts ook daar om eventueel de sterren te fotograferen.

Foto van James Rushforth                www.jamesrushforth.com

Foto van James Rushforth                www.jamesrushforth.com

Dag 4 :

Na zonsopgang ruimen we rustig de tenten op, en wachten we tot we de eerste lift naar beneden kunnen nemen! Daarna verplaatsen we ons naar de Passo Falzarego, Meer bepaald naar de Cinque Torri. Dit is weer een rit van een kleine 2 uur. Dus we herhalen ons plan van de vorige dagen en we gaan 's middags weer rustig een terrasje doen, eten, en maken ons klaar om 's avonds terug op pad te gaan.

Foto van James Rushforth                www.jamesrushforth.com

Foto van James Rushforth                www.jamesrushforth.com

Zoals de naam Cinque Torri al doet vermoeden, gaat het hier om het fotograferen van 5 rotstorens. Al is er ook zeker de mogelijkheid om met telelenzen te werken, en verder gelegen rotsformaties te fotograferen. Deze plaats is bereikbaar met de auto of met de kabellift, wandelen blijft hier dus beperkt!

Dag 5 :

Na de zonsopgang rijden we verder naar de Passo Tre Croci, waar de wandeling start richting een bergmeer. Onderweg passeren we de stad Cortina d'Ampezzo, de ideale plaats voor te gaan winkelen en te gaan eten. De autorit van Cinque Torri tot aan de start van de wandeling duurt een klein uur. De wandeling tot aan het meer zelf duurt 2 uur, de langste wandeling tijdens onze reis, maar is op zich geen moeilijke wandeling. We zullen overnachten in een hut aan het meer.

Dag 6 :

Aangezien we aan het meer overnachten is het uiteraard logisch dat daar de zonsopgang zal doorgaan! In de voormiddag wandelen we terug naar onze auto en verplaatsen we ons richting Misurina (10 minuten rijden), waar we een aantal meren gaan fotograferen! We zullen aan 1 van die meren ook een hapje eten.

In de vroege namiddag vertrekken we dan voor 2 dagen richting de Tre Cime di Lavaredo (Drei Zinnen), de bekendste plek in de Dolomieten! Via een tolweg zijn we op 20 minuten aan de parkeerplaats, van waaruit we anderhalf uur zullen moeten wandelen tot aan de hut (onderstaande foto).

Foto van James Rushforth                www.jamesrushforth.com

Foto van James Rushforth                www.jamesrushforth.com

De eerste avond zullen we de directe omgeving van de hut verkennen, zodat we ook 's nachts weten waar we moeten zijn.

james tre cime 3.jpg

Dag 7 :

Dag 7 staat helemaal in het teken van de Tre Cime di Lavaredo. We gaan deze 3 pieken vanuit verschillende hoeken fotograferen. Dus we gaan een aantal korte wandelingen maken die dag.

james tre cime 1.jpg

Ook de omgeving rond de 3 pieken is enorm mooi, hier gaan we ons dus gemakkelijk een dag kunnen amuseren. Eten zullen we doen in de hut, zo hoeven we eten en drinken niet mee te sleuren...

Dag 8 :

Na zonsopgang vertrekken we vanuit de hut terug naar de auto (anderhalf uur wandelen), en rijden we terug naar het vliegveld, een rit van een kleine 3 uur.


Opmerking 1 : In het beknopte reisprogramma staat 'lichte conditie vereist'!

Dit komt omdat we naar de berghutten toe zullen moeten wandelen. Wanneer er liften zijn zullen we zeker de liften gebruiken. De langste wandeling is die naar Lago di Sorapis en is in enkele richting 2 uur wandelen (6km) en ongeveer 200m stijgen.

Opmerking 2 : Hoe zit het met de nachtfotografie

Nachtfotografie is de back-up oplossing voor te goed weer. Stel dat er overdag geen wolken zijn, en we dus relatief saaie zonsopgangen en ondergangen hebben, dan is het de bedoeling om overdag goed te rusten, zodat we 's nachts aan de slag kunnen gaan met het fotograferen van de sterren en de melkwegboog. Elke dag zal er vlakbij een spot zijn die ideaal ligt voor nachtfotografie!

Opmerking 3 : Kampeermateriaal

Bedoeling is om 1x te overnachten in tenten. De tenten en slaapmatten worden door ons voorzien, dus buiten een slaapzak hoef je geen kampeermateriaal mee te nemen.