Onze eerste Northscapes reis buiten Europa zal doorgaan richting Siberië, namelijk naar het Baikal meer. Het Baikal meer is het grootste zoet water meer van de wereld, en vriest omwille van de strenge winter in Siberië dicht. Dit zorgt ervoor dat je met auto’s over het ijs kunt rijden, op zoek naar interessante lijnen en gasbellen in en onder het ijs. Ook zijn er tal van eilandjes in het meer waar er in de winter prachtige ijsgrotten te vinden zijn. De nadruk van deze reis ligt dan ook op landschappen fotograferen met de groothoek, maar ook de macrofotograaf zal zich hier volledig kunnen uitleven.

We zullen deze reis maken eind januari, begin februari. 1 week voor het echte wintertoerisme er los breekt. Op die manier komen wij als 1 van de eersten op het ijs en is het ijs nog niet of weinig beschadigd. Hoe vroeger je gaat, hoe minder kans ook dat de sneeuw de ijspatronen bedekt. En het derde voordeel hiervan is dat de ijsgrotten nog geen publieke toiletten zijn. Want blijkbaar wordt dit door veel ‘toeristen’ als wc gebruikt…. Enige nadeel is dat het ijs misschien nog niet dik genoeg is op bepaalde spots, gelukkig is dit bij de mooiste spots zeker wel het geval!

Ook is dit een mooie reis voor personen die al wel aan het Baikalmeer zijn geweest, en wel omdat we naast een lokale chauffeur ook een lokale fotograaf meenemen, op die manier komen we zeker op de mooiste plekken. Er is ook de mogelijkheid om ‘s nachts het meer op te rijden en aan nachtfotografie te doen.

We zullen overnachten in hotels, zo kan iedereen slapen in een fatsoenlijk bed en heeft iedereen de mogelijkheid om elke dag te douchen en al zijn materiaal op te laden.

Ons verplaatsen doen we met 2 busjes (1 busje met lokale chauffeur, 1 busje met Russische landschapsfotograaf). De reis duurt iets langer dan een week omdat we echt 1 volledige week op het ijs willen staan aan het Baikal meer.

 

 

      Programma

  • Eind januari, begin februari

  • 7-8 personen

  • 10 dagen, 9 nachten

  • Klassieke en unieke spots, ijsgrotten

  • 2 busjes

  • hotels

  • geen conditie vereist

  • 2300 euro (RICHTPRIJS -> zie concept), eten inbegrepen!

Foto van Jeroen Florijn (www.jeroenflorijn.com)

Foto van Jeroen Florijn (www.jeroenflorijn.com)

Dagschema:

Dag 1-2 : Brussel/Amsterdam -> Irkoetsk

De eerste dag vliegen we via Moskou tot in Irkoetsk, dit is een lange vlucht, dus we zullen pas de volgende morgen aankomen in Irkoetsk. We gaan die dag ook daar doorbrengen, zodat we wat kunnen bijslapen en de dag erop ‘s morgens vroeg naar het Baikal meer kunnen rijden. Kort na de middag zullen we er arriveren, zodat we zeker de zonsondergang nog kunnen fotograferen

Dag 3-8 : Baikal meer

Afhankelijk van de weercondities en ijscondities zullen we elke dag een aantal verschillende spots bezoeken. Ook zullen we verschillende ijsgrotten bezoeken.

Foto van Jeroen Florijn (www.jeroenflorijn.com)

Foto van Jeroen Florijn (www.jeroenflorijn.com)

Dag 9 : Baikal meer -> Irkoetsk

Na een laatste zonsopgang vertrekken we terug richting Irkoetsk, zodat we daar ‘s avonds arriveren en nog gezellig iets kunnen gaan eten.

Foto van Jeroen Florijn (www.jeroenflorijn.com)

Foto van Jeroen Florijn (www.jeroenflorijn.com)

Dag 10 : Irkoetsk -> Brussel/Amsterdam

‘S morgens vertrekken we dan terug richting Lage Landen, omwille van de verschillende tijdzones zullen we ‘s avonds terug thuis zijn.Opmerking 1 : Je hebt een visum nodig voor Rusland.

Dit visum is niet in de prijs inbegrepen, maar met meer informatie hierover komen we na inschrijving.

Opmerking 2 : Koude

Siberië is in de winter 1 van de koudste plaatsen op aarde. Zorg dat je voldoende warme kleren bij hebt, de temperatuur kan zakken tot -40 graden celsius.