Spiegelreflexcamera

Als je een tweede camera zou hebben, neem die dan zeker mee! Je weet natuurlijk nooit...


Lenzen

Een standaard zoomlens is een zeer handige lens om mee te nemen (panorama's)... Hiermee bedoelen we een lens met een bereik van ongeveer 24-70mm of 24-105mm. Deze lens en een groothoek en je hebt alles wat je moet hebben...

Je zou eventueel nog een telezoomlens kunnen meenemen met een bereik van 70-200mm of 70-300mm, maar hiermee zal je niet meer dan 5 procent van je foto's nemen...


Filters

Gewone grijsfilters zijn natuurlijk ook handig, hiermee kan je de sluitertijd doen oplopen... Hier kun je best een 3 stop grijsfilter nemen en eventueel nog een 10 stop grijsfilter (big stopper) mocht je dat effect mooi vinden, anders kan je nog altijd gaan voor een 6 stop grijsfilter (little stopper).

Een filter kit is ook heel handig, zo hoef je de grijsverloopfilters niet zelf voor de lens te houden, wil je ook met de gewone grijsfilters werken, dan is een filter kit cruciaal! Als je deze kit koopt, heb je ook adapterringen nodig die je op je lenzen draait, kies dan voor de adapterringen voor groothoeklenzen. Als je een standaard adapterring op een groothoeklens zet krijgen je foto's zwarte randen!


Foto accessoires

  • Een filter pouch is een zeer handig item, dit kan ja aan je statief hangen en zo blijven je filters altijd dicht in de buurt. Zo moet je dus niet telkens je een andere filter gebruikt terug naar je rugzak. Het andere grote voordeel van dit zakje is dat je hier heel veel in krijgt. Er is plaats voor 10 filters, de meeste hebben natuurlijk geen 10 filters, dus is er nog plaats over voor je filter kit, afstandsbediening en lensdoekjes. Zo blijft alles zeer compact samen!
Deze is de filter pouch van Lee, maar dit heb je ook van andere merken.

Deze is de filter pouch van Lee, maar dit heb je ook van andere merken.


Kledij

  • Watersandalen (voor de zomerreizen): Voor rivieren te voet te doorkruisen, anders is het met de blote voeten, en je kan niet zien of er onder het water scherpe stenen zijn.
  • Een opvallend kledingstuk, bijvoorbeeld een regenjas met een zeer felle kleur, zo kan je zelfportretten maken van jezelf in het landschap!
Een voorbeeld van een opvallend kledingstuk : de rode regenjas van Wim

Een voorbeeld van een opvallend kledingstuk : de rode regenjas van Wim