Ontstaan Northscapes:

Northscapes is een fotogroep die ontstaan is door een samenwerking tussen Sven Broeckx en Wim Denijs. We hebben beide een passie voor landschapsfotografie, en dan vooral voor de landschappen in het Noorden! We gaan dan ook jaarlijks op reis in die richting. Ondertussen hebben we een jarenlange ervaring met reizen naar het Noorden! We hebben met andere woorden een vrij goed beeld met wat er allemaal te doen en te zien is. Vervolgens kwamen we op het idee om samen met een groep fotografen een workshop te organiseren in IJsland (augustus 2016). Omdat dit naar meer smaakt zullen we in de toekomst met onze fotogroep een paar workshops per jaar organiseren. Ook zullen we vanaf 2018 elk jaar een reis maken naar een bestemming die ook voor ons nieuw is! En vanaf 2019 gaan we ook buiten Europa reizen…

Doel reizen:

Doel van onze workshops is om personen/fotografen de prachtige natuur van deze landen te laten ontdekken, en om uiteraard met mooie foto's thuis te komen. We organiseren deze workshops niet om er zelf geld aan te verdienen, wel om onszelf en anderen een prachtige fotoreis aan te bieden. In ruil hiervoor organiseren en leiden we de reis, geven we tips in het veld, alsook tips in nabewerking (Sven voor Camera Raw/Photoshop met bijhorende plug-ins Tk-actions, Nik en Raya pro)(Wim voor Lightroom en Luminar).

LET OP : Dit wil dus zeggen dat we echt een landschapsfotografiereis organiseren en geen gewone reis voor toeristen. We concentreren ons dus vooral op het fotograferen van landschappen en zullen dus weinig tijd hebben om te stoppen voor andere dingen (zoals souvenirshops, de plaatselijke fauna en culturele activiteiten). Alles staat in teken van de fotografie.

Wat maakt onze reizen anders:

In groep in de West Fjorden (IJsland)

In groep onder het noorderlicht

In groep onder het noorderlicht

Voordelen en verschillen van onze workshops tegenover andere:

 • De taal op onze reizen is Nederlands, en al de personen die mee gaan zullen Nederlandstalig zijn. Voor taalproblemen moet je je dus geen zorgen maken!

 • De prijs : Omdat het niet onze bedoeling is om winst te maken, kunnen we dit organiseren tegen een hele scherpe prijs!

 • Onze workshop begint en eindigt in België/Nederland, je moet dus niet alleen tot op de bestemming vliegen zoals bij de meeste workshops.

 • Bedoeling is om voor de reis al eens samen te komen in groep, zo kunnen we al eens kennis maken, kan iedereen vragen stellen, en kunnen wij jullie informeren over welk materiaal best wel of niet mee moet!

 • Na de reis krijgen jullie van ons nabewerkingsvideo’s, om ook in de nabewerking stappen vooruit te kunnen zetten. Ook blijven wij bereikbaar voor vragen/problemen…

 • Bij elke reis kunnen er 4 personen mee, we zijn dus in totaal met 6 personen. Een kleine groep heeft natuurlijk een heleboel voordelen, zo kunnen wij de personen die meegaan meer en sneller bijstaan, moet er minder gewacht worden bij wandelingen, enz... (In een uitzonderlijk geval kan het zijn dat er 5-6 personen mee kunnen, dus dan gaan we met 7-8 personen op reis.)

 • Als je zou beslissen om mee te gaan, word je automatisch lid van onze fotogroep, hierdoor ben je beter verzekerd op reis en wordt je op de hoogte gehouden van onze groepsactiviteiten.

Bij al onze workshops zit ook een kort programma:

 • Datum van de workshop, lengte van de reis en grootte van de groep (inclusief Sven en Wim)

 • Type fotografiereis : klassieke fotospots, unieke fotospots, nachtfotografie, noorderlichtfotografie, ...

 • Vervoer : auto, jeep, busje, campervan

 • Accomodatie : tent, hostel, hotel, rorbuer, campervan

 • Fysieke paraatheid

 • De prijs: inclusief vlucht met annulatieverzekering, vervoer en accomodatie, exclusief eten, drinken en eventuele extra verzekeringen (zoals bijvoorbeeld cameraverzekering)

Concept Europese reizen (vaste prijs)

Voor onze Europese reizen werken we met een vaste prijs.

De kosten dienen betaald te worden in 2 schijven. Namelijk 60% wanneer de reis volzet is, en 40% na de samenkomstdag of voor afreizen. 60% procent lijkt veel, maar aangezien wij er geen geld aan overhouden kunnen wij ook niet alles voorschieten.

Inbegrepen in de prijs is de vlucht heen en terug (met annulatieverzekering), vervoer ter plaatse, verblijf en mogelijke activiteiten.

Alles buiten eten en drinken is dus inbegrepen in de prijs (tenzij anders vermeld). We werken altijd met een groepspot, en de verwachtte kosten voor eten en drinken liggen tussen de 100 en 200 euro!

Een verzekering voor camera apparatuur is niet inbegrepen.

Concept niet-Europese reizen (richtprijs)

Voor onze niet-Europese reizen werken we met een richtprijs. Om vervolgens na de reis alle uitgaven naast elkaar te leggen, op te tellen en dit te delen door het aantal ingeschreven deelnemers. We zullen deze richtprijs zo realistisch mogelijk maken om achteraf onaangename verrassingen te vermijden. Op die manier kunnen wij onze verre reizen zo goedkoop mogelijk maken. Wij houden er uiteraard als Northscapes zijnde geen winst aan over... Maar daar is het voor ons dus ook niet om te doen. Met andere woorden, goedkoper kan dus niet!

De kosten dienen betaald te worden in 2 schijven. Namelijk 60% wanneer de reis volzet is, en 40% na de samenkomstdag of voor afreizen. 60% procent lijkt veel, maar aangezien wij er geen geld aan overhouden kunnen wij ook niet alles voorschieten.

Inbegrepen in de prijs is de vlucht heen en terug (met annulatieverzekering), vervoer ter plaatse, verblijf, mogelijke activiteiten en eten en drinken.

Alles is dus inbegrepen in de prijs (tenzij anders vermeld). Ook eten en drinken, dit is met andere woorden een soort van all in formule!

Een verzekering voor camera apparatuur is niet inbegrepen. Ook internationale paspoorten, visums of mogelijke vaccinaties zijn niet inbegrepen

Hopelijk tot snel!
Sven en Wim.


Fotogroep Northscapes is aangesloten bij het Centrum voor Beeldexpressie.

Aansluitingsnummer : 4068